
چالش های شروع کسب و کار برای کارآفرینان
شروع کردن یک کسب و کار، همیشه با ریسکهایی همراه بوده است و یک کارآفرین باید بتواند هم با موفقیتهایی که به دست میآورد و هم با چالشهایی که در مسیر او قرار میگیرند، خودش را وفق دهد؛ چالشهایی که پیشبینی کردن آنها قبل از شروع یک بیزینس، کار بسیار دشواری است.
در این مقاله تلاش کردیم تا چالشهایی که ممکن است صاحبان کسب و کار و کارآفرینان نوپا با آنها روبرو شوند و طریقه مقابله با آنها را بررسی کنیم تا بتوانند مشکلات پیش رویشان را بشناسند و برای روبرویی با این مسائل آماده باشند.
در این مقاله با پاسخ مدیران موفق به سوال: پیشنهاد شما برای کارآفرینان نوپا چیست؟ همراه شما هستیم و امیدواریم که این پیشنهادات برای شما مفید واقع شود.
1- مسیرهای مختلفی را برای رسیدن به مشتری در نظر بگیرید.
“وقتی من نزدیک به یک دهه پیش اولین کمپانی خودم را، که یک کمپانی خدماتی بود، راه اندازی کردم هیچ ایدهای نداشتم که ایجاد راههای مختلف برای رسیدن به مشتریهای اولیه در سال اول چقدر میتواند سخت باشد. طی این مسیر یاد گرفتم که چگونه باید بخشی از مخاطبان را، مخاطب هدف در نظر بگیرم، یک لیست ایمیل با درصد تعامل بالا درست کنم، مشکلات مشتریان را بشناسم و چیزی که برای رفع آن مشکل نیاز دارند را در اختیارشان بگذارم. پیشنهاد من به همه کسب و کارهای خدماتی، از فریلنسرها تا آژانسهای بزرگ، این است که مخاطبان هدف خودتان را از بقیه مخاطبان جدا کنید، هدفتان را بر رهبری کردن در صنعت خودتان متمرکز کنید و برای مشکلاتی که رقبایتان با آنها دست و پنجه نرم میکنند یک راه حل پیدا کنید.”
2- به کسانی که به شما میگویند “موفق نمیشوید” توجه نکنید.
“وقتی میخواهید کاری را شروع کنید، معمولا افرادی هستند که به شما و ایدههایتان باور ندارند و به شما میگویند که موفق نمیشوید. پیشتر که میروید با افرادی روبرو میشوید که بر حسب حسادت، از شما و بیزینستان خوششان نمیآید. بعضی از اوقات توجه نکردن به این افراد واقعا سخت میشود؛ چون صدای این افراد معمولا از صدای کسانی که به شما ایمان دارند، بلندتر است. شما باید یاد بگیرید که اگر میخواهید موفق شوید باید به کسانی که به شما ایمان ندارند یا از شما بدشان میآید، بیتوجهی کنید و به جای اینکه به آنها ثابت کنید که اشتباه میکنند، تلاش کنید تا کسانی که از شما حمایت میکنند را خوشحال کنید و مشتریانتان را راضی نگه دارید.”
توماس گریفین
همبنیانگذار وبسایت OptinMonster
3- شک نکنید.
” خیلی از افراد، از جمله خود من، حتی تا زمانی که ایده بیزینسم تبدیل به یک واقعیت شده بود، هنوز هم به موفقیت آن شک داشتیم. گاهی اوقات کار دشواری است که افکار منفی را از ذهنتان دور کنید و خودتان را قانع کنید که نباید به این افکار اهمیت دهید. وقتی کارم را شروع کردم، خیلی از افراد پیش من میآمدند و از من میپرسیدند: این واقعا چیزی است که میخواهی درباره آن مطمئنی؟ این همان کاری بود که میخواستی انجام بدی؟. این سوالها فقط باعث میشد تا اضطراب من بیشتر شود و من را نسبت به کاری که دارم انجام میدهم نگران کند. امروز خیلی خوشحالم که به هیچ کدام از این حرفها توجهی نکردم و همه این مسائل را پشت سر گذاشتم؛ چون اگر این کار را نمیکردم، هیچ وقت به جایی که الان هستم نمیرسیدم.”
همبنیانگذار وبسایت Formidable Forms
4- دست از کنترل کردن همه چیز بردارید.
“وقتی یک کسب و کار را راهاندازی میکنید، در ابتدا کنترل همه جوانب آن را در اختیار دارید. وقتی بیزینستان رشد میکند و شروع به استخدام یک تیم میکنید، کم کم کنترل خود بر امور را از دست میدهید. تمرین کردن از ابتدای کار بر رها کردن این کنترل و ایجاد یک پروسه قدرتمند برای ترک این عادت سنتی باعث میشود که دست از بررسی کردن همه خروجیهای تیمتان بردارید. به تیمتان و به کارمندانتان اعتماد کنید تا به سمت اهداف حیاتی بیزینستان حرکت کنند و چرخدندههای این کسب و کار را با اعتماد به نفسی که از شما میگیرند، بچرخانند. کار شما، جهت دادن به کل سیستم در راستای رشد و توسعه بیشتر و رسیدن به اهداف بزرگتر است. ترک کردن اعتیاد به کنترل همه چیز، یکی از مهمترین تواناییهایی بود که در مسیر کسب و کارم یاد گرفتم. با این روش، هم میتوانم راحتتر خودم را با تغییرات بیزینسم وفق دهم و هم بین تیمهایم یک حس اعتماد قوی به وجود بیاورم.”
5- به محض شروع پولدار نمیشوید.
” من تا ماهها بعد از شروع کارم هیچ مشتریای نداشتم. کم کم داشتم قانع میشدم که اشتباه کردم و باید شرکتم را ببندم. ولی وقتی شروع به درآمدزایی میکنید، دوباره همه افکارتان روی کسب و کارتان متمرکز میشود. شما آخرین نفری هستید که غذا میخورید چون فکرتان مشغول راههای توسعه بیزینستان است و اینکه آیا هر چیزی که تیمتان نیاز دارند را برایشان فراهم کردید یا خیر؟. طی این سالها بارها شده است که همه داراییام را وسط گذاشتهام، تمام پساندازم را خرج کردم و خودم را در قرض و بدهی غرق کردم. اما هر بار توانستم طوفان را پشت سر بگذارم و دوباره به اوج برگردم. شروع کردن بیزینس یک ریسک خیلی بزرگ است و شما برای اینکه موفق شوید باید بتوانید این ریسک را قبول کنید.”
6- یک تیم همگن تشکیل دهید.
” وقتی کسب و کارتان را شروع میکنید، نمیتوانید بروید و هر کسی که مهارتهای لازم برای کار شما را دارد، استخدام کنید. شما باید در فرایند استخدام کردن نیروهایتان، فرهنگ سازمانیای که از قبل تعریف کردید را در نظر بگیرید و نیروهایی که با این فرهنگ راحت هستند را استخدام کنید؛ مثلا آیا آنها میتوانند با محیطی که به طور مداوم در حال تغییر است، خودشان را وفق دهند؟
در ابتدای کار ما همیشه با این مشکل دست و پنجه نرم میکردیم. سعی کنید تیمی را در کنار هم جمع کنید که بیشترین اشتراکات فکری و اخلاقی را داشته باشند.”
بنیانگذاروبسایتMoneyCrashersPersonalFinance
7- عادتهای روزانهتان را فراموش نکنید.
” زمانی بود، به خصوص در اوایل کار، که من هر روز تشریفات روزانهای را انجام میدادم که در پیشرفت کردنم به من خیلی کمک میکرد. وقتی که کارم گستردهتر شد، متوجه شدم که دیگر مدیتیشن انجام نمیدهم، خاطرات روزانهام را یادداشت نمیکنم و خیلی از عادتهای روزمرهام را انجام نمیدهم. با اینکه هر روز چیزهای زیادی در کارم یاد میگرفتم اما آنها را جایی ضبط و ثبت نمیکردم. این یک تراژدی در از دست دادن فرصتهاست و میتواند به شدت روی شما تاثیر بگذارد. مطمئن شوید که خودتان را مجبور به انجام عادات روزانه و یادداشت کردن چیزهایی که آموختید میکنید و اگر چنین عادات روزانهای ندارید اکیدا به شما توصیه میکنم که شروع به ساختن آن کنید.”
8- روزهای کاری 24 ساعته نداشته باشید.
” وقتی که بیزینسم را شروع کردم، میدانستم که نیاز به سرمایهگذاری زیادی دارد. حتی بیشتر از آن چیزی که فکر میکردم. اما نه فقط سرمایهگذاری مالی، بلکه نیاز به زمان و انرژی زیادی هم بود. کسب و کار من هم ملی بود و هم بینالمللی، به همین خاطر ساعت کاری من وابستگی شدیدی به برنامهریزی مشتریان و شرکای من در سرتاسر دنیا داشت. من باید همیشه کار میکردم تا بتوانم این مشکل مدیریت زمانی را حل کنم. من معتقدم که تعادل کار و زندگی بسیار مهم است و به همین خاطر در زمان کار به سختی کار میکنم تا زمانی که در کنار خانوادهام هستم مطمئن باشم که آنها در اولویت افکارم هستند. پیام من به کسانی که تازه میخواهند کسب و کار خودشان را شروع کنند این است که در ابتدای کار، دورهای هست که شما حس میکنید که روزهای کاری 24 ساعته دارید و همیشه باید کار کنید. اگر از این مرحله عبور کنید و تسلیم نشوید، میتوانید موفق شوید.”
عضوهیئتمدیرهیموسسهGTIFCapital
سخن پایانی
اگر بتوانید از پس این مشکلات برآیید، میشود گفت که شما در مسیر درست برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق هستید. البته اینها بدین معنا نیست که این مشکلات دیگر هیچ وقت در مسیر شما قرار نخواهند گرفت و یا مشکلات جدیدی جای آنها را نخواهند گرفت، اما حداقل برای چند ماه سخت و انرژیگیر اولیه شروع کارتان، آمادهاید و میتوانید مشکلات ابتدایی را حل کنید و با همین استراتژی، به خوبی از رقبایتان پیشی بگیرید.
در آینده به بررسی موفقترین کارفرماها و صاحبان کسب و کار ایران و جهان در بلاگ هزاران خواهیم پرداخت.

یاشار ظروفی مدیر محتوا