
چگونه یک کپشن خوب در اینستاگرام بنویسیم؟
فهرست مطالب
اهمیت شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها بر کسی پوشیده نیست. ایجاد ارتباط و تعامل با مشتریان، پاسخگویی به انتقادات و پیشنهادات آن ها، ارائه پیشنهادات مخصوص مثل تخفیف های خرید و بسیاری فرصت های دیگر برای ارتباط با مشتریان که فقط در شبکه های اجتماعی رخ می دهد.
در اینستاگرام مارکتینگ مهم ترین بخش، تصاویری است که استفاده می کنید. وقتی صحبت از جذب مخاطب می شود، کیفیت عکس ها و فیلم هایی که برای صفحه اینستاگرام خود استفاده می کنید تمیز دهنده شما از رقبا هستند. این تصاویر هستند که نظر مخاطب را به برند شما جلب می کنند و جنبه انسانی کسب و کار شما را نشان می دهند.
اما کار شما با گرفتن عکس های با کیفیت و ادیت کردن آن ها به پایان نمی رسد. برای اینکه پیام شما از طریق این محتوای بصری به مخاطب منتقل شود، نیاز به یک کپشن خوب هم دارید.
یک کپشن خوب به مخاطب شما می گوید که این تصویر درباره چیست، از آن ها می خواهد تا کار خاصی انجام دهند یا با یک جمله طنز آن ها را تشویق به اشتراک گذاری پست شما با دیگران می کند.
اگر فکر می کنید که محتوای بصری برای برقراری ارتباط با مخاطبان اینستاگرام کافی است، نه تنها اشتباه می کنید، بلکه فرصت برقراری ارتباط و تعامل با مشتریان بالقوه خود را نیز از دست می دهید.
در این مقاله به نکاتی برای نوشتن یک کپشن خوب در اینستاگرام می پردازیم.
1- چندین پیش نویس بنویسید.
تا حالا پیش آمده که بعد از منتشر کردن یک پست در اینستاگرام، یک جمله عالی به ذهنتان خطور کند اما دیگر کاری نمی توانید بکنید؟ برای همه ما پیش آمده.
چه درسی باید از این موضوع بگیریم؟ برای منتشر کردن پست عجله نکنید. اول از همه ایده هایتان را روی کاغذ بیاورید و مدتی روی آن ها فکر کنید. حتی می توانید از همکارانتان نظرسنجی کنید تا بهترین کپشن را انتخاب کنید. به طور خلاصه، کمی به خودتان وقت بدهید تا بهترین ایده را انتخاب کنید.
اما مگر زمان بندی انتشار پست روی اینستاگرام مهم نیست؟
بستگی به این دارد که چه محتوایی تولید می کنید. برای مثال برخی از بلاگرها، دوست دارند در همان لحظه که عکس یا فیلمی را ثبت می کنند آن را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند. اما به لطف تغییرات الگوریتم های اینستاگرام، میزان تعاملی که پست شما دریافت می کند بیشتر از زمانی که آن را منتشر کرده اید اهمیت دارد.
طبق الگوریتم های جدید اینستاگرام، پست هایی اول به شما نمایش داده می شود که شما به آن ها اهمیت می دهید. میزان تعامل دریافتی پست، رابطه شما با کسی که پست را منتشر کرده و بسیاری فاکتورهای دیگر هستند که باعث می شوند شما یک پست را ببینید، نه فقط زمان انتشار آن ها.
به همین دلیل وقت گذاشتن برای کپشن هایی که می نویسید اهمیت زیادی دارند. جذب مخاطبان جدید و حفظ مخاطبان قدیمی از طریق کپشن های تعاملی و دعوت از آن ها به اشتراک گذاشتن پست شما با دیگران از جمله این دلایل هستند.
2- چیزهای مهم رو اول از همه بگید.
حداکثر تعداد حروفی که در کپشن هر پست می توانید بنویسید، 2200 حرف است. اما مسئله اینجاست که اینستاگرام بعد از دو یا سه خط، کپشن شما را پنهان می کند.
البته این بدین معنا نیست که شما باید کپشن پست هایتان را آنقدر کوتاه بنویسید که مردم بدون لمس دکمه More بتوانند همه کپشن شما را بخوانند. به جای این کار باید اطلاعات کلیدی یا متن “دعوت به اقدام”
خود را در جملات اول بنویسید و مطالب دیگر با اهمیت کمتر مثل هشتگ ها و منشن ها رو برای انتهای متن خودتان بگذارید.
این یک نمونه خوب از صفحه اینستاگرام برند پوشاک بادی اسپینر هست که می تواند در جمله اول نظر مخاطب را جلب کند:
3- دعوت به اقدام کنید.
دعوت به اقدام یا Call To Action یک اصطلاح رایج بین فعالان عرصه بازاریابی و مارکتینگ است و زمانی از آن استفاده می شود که قصد داشته باشید مخاطب را تشویق به انجام کاری خاص مانند لایک کردن یا نوشتن یک کامنت، ارسال پست برای دیگران، ذخیره کردن پست یا مواردی دیگر کند.
بهترین راه برای بالا بردن میزان تعامل مخاطب با پست شما این است که از آن ها بخواهید تا کاری انجام دهند. این دعوت به اقدام ها انواع مختلفی دارند:
یک سوال بپرسید.
مخاطب خودتان را تشویق کنید تا تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذارد. این کار باعث بالا رفتن میزان تعامل افراد با برند شما می شود. همچنین برای اینکه مخاطب لذت بیشتری از کامنت گذاشتن برای شما ببرد، جواب کامنت های آن ها را بدهید تا حالت انسانی برند خود را با شبیه سازی یک گفت و گوی دوستانه در ذهن مخاطب ماندگار کنید.
برای مثال به کپشن این پست کافه لمیز دقت کنید:
مخاطب را به لینک بیو هدایت کنید.
هیچ جایی در اینستاگرام به جز قسمت وبسایت بیو صفحه نیست که بتوانید در آن لینکی قرار دهید و برای همه در دسترس باشد (لینکی که در استوری ها می توانید قرار دهید فقط برای اکانت هایی با بیش از ده هزار نفر دنبال کننده قابل استفاده است و بعد از 24 ساعت و با تمام شدن زمان استوری از دسترس خارج می شود).
در این قسمت می توانید لینک یک صفحه از وبسایت یا بلاگ خود را برای افراد در دسترس قرار دهید و از آن ها درخواست کنید تا از طریق این لینک ها به محتویات مورد نظر شما دست پیدا کنند.
فوت کوزه گری: از لینک های UTM و کوتاه شده برای ردیابی میزان ورودی افراد از صفحه اینستاگرام به وبسایت خودتون استفاده کنید. از اینجا می توانید لینک UTM بسازید و از اینجا هم می توانید لینکی که ساختید را کوتاه کنید.
برای مثال در این پست از صفحه اینستاگرام هزاران از کاربران خواستیم تا با مراجعه به لینک بیو، به بلاگ هزاران سر بزنند:
از مخاطبان بخواهید دوستانشان را زیر پست شما تگ کنند.
مخاطبان را تشویق کنید تا پست شما را از طریق منشن کردن دوستانشان با آن ها به اشتراک بگذارند. این کار برای جذب مخاطبان جدید بسیار حیاتی است.
برای مثال به این پست از صفحه اینستاگرام گروه گردشگری علی بابا دقت کنید:
مخاطبان را به بحث کردن دعوت کنید.
بحث کردن در فضای مجازی باعث رشد سرسام آور نرخ تعامل مخاطبان با برند مورد علاقه شان می شود. برای این کار می توانید به سادگی از آن ها بخواهید تا بین دو یا چند محصول یکی را انتخاب کنند. بعد عقب بنشینید و به افزایش تعداد کامنت ها نگاه کنید.
برای مثال به این پست از صفحه اینستاگرام “روکو شو” دقت کنید:
4- هشتگ ها را در انتهای پست قرار دهید.
به جز هشتگ هایی که می تونید که در جمله های متن کپشن استفاده کنید، بقیه کپشن ها را برای بخش پایانی کپشن نگه دارید. فراموش نکنید که متن کپشن برای مخاطبان و بخش هشتگ ها برای خود اینستاگرام است. بخشی که برای انسان هاست را اول بنویسید و بخش مربوط به الگوریتم اینستاگرام را در انتهای متن قرار دهید.
برای مثال به این پست از صفحه اینستاگرام گروه غذایی میهن دقت کنید:
5- از ایموجی استفاده کنید.
اموجی ها می توانند احساسات انسانی را به متن کپشن شما اضافه کنند. دلیل استفاده کردن برندها از اموجی ها نیز همین است. از اموجی ها می توانید در ابتدا، انتها یا در میان جملات خودتون استفاده کنید یا حتی به جای یک کلمه از آن ها استفاده کنید.
برای مثال به کپشن این پست از صفحه اینستاگرام دیجی کالا دقت کنید:
6- اگر شک دارید، خلاصه اش کنید.
برای بعضی برندها و افراد لازم است که در کپشن پست ها از بیش از چند کلمه و جمله استفاده کنند. برای مثال بلاگرهای آشپزی نیاز دارند تا کل دستور پخت غذا را در کپشن بنویسند، اما اگر مطمئن نیستید که چی باید بنویسید، پیامتان را خلاصه کنید.
برای مثال به این پست از صفحه اینستاگرام سن ایچ دقت کنید:

یاشار ظروفی مدیر محتوا