
همه چیز درباره اینستاگرام مارکتینگ
بنیانگذاران اینستاگرام، “کوین سیستروم” و “مایک کریگر”، هرگز فکرش را نمیکردند پلت فرمی که در سال 2010 برای اشتراکگذاری عکس طراحی کردهاند در کمتر از 10 سال به فضایی برای تجارت تبدیل شود؛ اما این اتفاق افتاده و در سراسر جهان، کسب و کارها چه کوچک و چه بزرگ از این شبکهی اجتماعی برای ارتقای کسب و کارشان بهره میبرند.
در کشور ما هم اینستاگرام محبوبیت فراوانی دارد و به فضایی برای فعالیت کسب و کارهای گوناگون تبدیل شده است. فعالیت در این شبکهی اجتماعی نیازمند دانستن قواعد بازی است و اینستاگرام مارکتینگ یا بازاریابی در اینستاگرام همان قواعد بازی است که هر کسب و کاری باید آن را بداند. به یاد داشته باشید، بازاریابی در اینستاگرام بسیار فراتر از معرفی کالا وخدمات و جذب فالوور است. با ما همراه باشید تا با اصول فعالیت در این فضای جذاب و البته پولساز آشنا شوید.
تعیین هدف برای بازاریابی اینستاگرام
برای ورود به دنیای بازاریابی در اینستاگرام، نخست باید هدف از حضور در این پلت فرم آنلاین را مشخص کنیم. به طور کلی کسب و کارها با سه هدف وارد فضای اینستاگرام میشوند:
فروش یا معرفی کالا و خدمات
برخی از کسب و کارها با این هدف وارد اینستاگرام میشوند که کالا و خدمات خود را به مخاطبان معرفی کرده یا بفروشند. در این جا فضای اینستاگرام به کسب و کار کمک میکند تا میزان فروش خود را افزایش دهد.
برندسازی یا تثبیت جایگاه برند
برخی از کسب و کارها هدف خود را روی برندسازی از طریق فعالیت در اینستاگرام متمرکز میکنند. آنها به دنبال این هستند که برندشان در ذهن مخاطب جایگاهی بیابد و سپس به دنبال حفظ و ارتقای جایگاه برندشان نزد مخاطب هستند. برندهای بزرگ و معتبر هم گاهی حضورشان با توجه به این هدف توجیه میشود. برندی مثل “سامسونگ” که در سراسر جهان شناخته شده است دیگر نیازی به برندسازی ندارد اما نیاز دارد بر اعتبار برندش در ذهن مخاطب بیفزاید. از این رو محتوایی تولید میکند تا مخاطب با فعالیتهایی که این برند در راستای مسئولیت اجتماعی انجام میدهد، آشنا شود.
تعامل با مخاطب
کسب و کارهایی هم هستند که نه به دنبال فروش در اینستاگرام هستند و نه میخواهند برندسازی کنند؛ آنها به دنبال تعامل با مخاطبانشان هستند. برخی برندهای بزرگ و صاحبنام، معمولاً حضورشان در فضای اینستاگرام با این هدف صورت میگیرد. برای مثال “مرسدس بنز” تعامل بدون واسطه با مخاطب برایش در اولویت قرار دارد و محتوایی که تولید میکند در راستای افزایش این تعامل و ارتباط با مشتری است.
البته به یاد داشته باشید که انتخاب هرکدام از این اهداف به معنای دنبال نکردن دیگر اهداف نیست و کسب و کاری میتواند هر سه هدف را با هم دنبال کند.
شناخت مخاطب
برای موفقیت در اینستاگرام مارکتینگ پس از تعیین هدف، باید به سراغ مخاطب رفت و شناخت او را در اولویت قرار داد. هر کسب و کاری برای حضور در اینستاگرام باید محتوا تولید کند و آن را به اشتراک بگذارد و اگر نداند برای چه کسی باید محتوا تولید کند چهطور میتواند به موفقیت فکر کند!
شناخت مخاطب راه را برای جذب او هموار میکند. پس از جذب مخاطب وارد مرحلهی علاقهمندی میشویم. محتوا باید مخاطب را به صفحهی اینستاگرام ما علاقهمند کند تا به ماندنش امیدوار شویم. فراموش نکنید با هر هدفی که وارد اینستاگرام شده باشیم نیاز به مخاطبان علاقهمند داریم.
تولید محتوا
هرچند محتوا نقش مهمی در بازاریابی از طریق اینستاگرام برعهده دارد؛ با این همه اگر دو قدم قبلی به درستی طی شده باشد، کار ما در این مرحله راحتتر است؛ چراکه تولید محتوا برای مخاطبی که او را میشناسیم و از نیازهایش مطلع هستیم با عنایت به هدف یا اهدافی که دنبال میکنیم، کار چندان سختی نیست.
محتواهایی که کسب و کارها در فضای اینستاگرام در قالب عکس یا فیلم به اشتراک میگذارند، متنوع است؛ از معرفی محصول و خدمات گرفته تا معرفی کارمندان و مدیران تا اخبار داخلی شرکت. اهداف و شناختی که از مخاطب کسب کردهایم تعیین میکند چه محتوایی تولید کنیم.
آشنایی با اصول تولید محتوا و هشتگ گذاری برای فضای اینستاگرام از ضروریاتی است که برای گذر موفق از این مرحلهی اینستاگرام مارکتینگ باید آن را آموخت.
روشهای کسب درآمد از اینستاگرام
برای کسب درآمد در اینستاگرام سه مدل پرطرفدار وجود دارد:
فروش کالا یا خدماتی که خودتان ارائه میدهید
در این روش کالا یا خدمات خود را در صفحهای که بدین منظور در اینستاگرام راهاندازی کردهاید، عرضه و معرفی میکنید تا بتوانید آنها را آنلاین به مخاطبان بفروشید.
فروش کالا یا خدمات دیگران
در این روش، شما کالا یا خدمتی برای فروش ندارید ولی صفحهای راهاندازی میکنید و با تولید محتوای مناسب فالوورهای خود را افزایش میدهید. پس از آن با کسب و کارهایی که کالا یا خدماتی برای عرضه دارند رایزنی میکنید و آنها را راضی میکنید تا کالا یا خدمتشان از طریق صفحهی شما با کسب درصدی از فروش فروخته شود.
تبلیغات دیگر صفحهها
این مدل تاحدودی شبیه مدل دوم است؛ در اینجا هم شما باید در اینستاگرام صفحهای داشته باشید و با تولید محتوا در یک زمینهی خاص مخاطب جذب کنید. سپس به تبلیغ صفحههای دیگر در صفحه خود پرداخته و بابت آن پول دریافت کنید.
در پایان بد نیست بدانید بسیاری از جمعیت فعال در اینستاگرام، از این پلت فرم برای خرید به شکل آنلاین استفاده میکنند. پس شما با جامعهی هدف بزرگی روبهرو هستید که نباید از آن به سادگی عبور کنید. مهمتر این که اینستاگرام مارکتینگ نسبت به مدلهای دیگر بازاریابی دیجیتال، هزینهی کمتری دارد و میتواند برای کسب و کارها سودآور باشد اگر تنها اصول بازی در این فضا را بدانید.

به دنبال افزایش فروش چند درصدی هستید؟
برای مشاهده لیست و خرید و فروش پوشاک زنانه به سایت هزاران مراجعه کنید
همین حالا با ما تماس بگیرید


یاشار ظروفی مدیر محتوا