
خبرنامه هفته 5 بهمن
1- راه اندازی آزمایشگاه نوآوری نسل پنجم اینترنت
تفاهم نامه همکاری میان ستاد توسعه فناوریهای دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) به منظور ارائه سرویسهای اینترنت اشیا به شرکتهای فعال و تیمهای همراه اول و هستههای پژوهشی کشور به امضا رسید.
هدف از امضای این تفاهمنامه «فراهم کردن امکانات آزمایشگاهی برای کمک به شکلگیری و بلوغ زیستبوم 5G و سرویسهای اینترنت اشیا»، «استفاده حداکثری از پتانسیلهای موجود در این زمینه در کشور»، «کاهش هزینه ها و زمان برای توسعه و تست تجهیزات و راهکارهای 5G و اینترنت اشیا» و «ارائه خدمات آزمایشگاهی به شرکتهای فعال در حوزههای مرتبط» است.
منبع: ایسنا
2- رضایت ۸۱درصد مردم از بازگشت قیمت خودرو و مسکن به سایت ها
موضوع شفافیت یکی از مهمترین مسایل مورد مناقشه و مورد انتقاد کارشناسان و نمایندگان مجلس درباره تصمیم حذف قیمت ها بود. چند تن از نمایندگان بر این باور بودند که حذف قیمت ها مانند پاک کردن صورت مساله است و فربد زاوه، یکی از منتقدان جدی حذف دستوری قیمت خودرو از پلتفرمها، نمایش قیمت ها را به دماسنجی تشبیه کرده بود که وضعیت بازار را نمایش میدهد؛ با شکستن دماسنج وضعیت بازار تغییری نمیکند و فقط شفافیت از بازار حذف میشود که این خود زمینهساز انواع فساد است.
منبع: تابناک
3- حضور 31 استارتاپ و 39 سرمایه گذار در نهمین دوره کافه سرمایه
اولین روز از نهمین دوره کافه سرمایه کارن کراد با حضور استارتاپهای منتخب و شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری، در محل شرکت کارن کراد واقع در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، به صورت مجازی برگزار شد.
«کافه سرمایه»، فرصتی ویژه برای صاحبین شرکتهای نوپا و استارتاپها، برای جذب سرمایه و مذاکره با سرمایهگذاران میباشد. این رویداد، گردهمایی تخصصی شرکتها، سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی و گروهی از استارتاپهای برتر، جهت تسهیل امر جذب سرمایه و ایجاد زمینه رشد برای استارتاپهایی که نیاز به جذب سرمایه دارند، تدارک دیده شده است و در آن استارتاپها، فرصت ارائه طرحهای خود را به شبکه سرمایهگذاران، خواهند یافت. استارتاپهای شرکت کننده در این رویداد، با توجه به میزان سرمایه مورد نیاز و حوزه فعالیت و خدماتشان، به سرمایهگذاران متناظر معرفی شده و جلسات ویژهای برای آنها ترتیب داده خواهد شد.
منبع: اکوموتیو
4- خط اعتباری دو هزار میلیارد تومانی برای خرید لیزینگی از دانش بنیان ها
دکتر علی وحدت در آیین گشایش نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی که در جزیره کیش برپا شد، بر ظرفیتهای استارت آپی در کشور تاکید کرد و گفت: شرکتهای بزرگ در دنیا تلاش میکنند تا از ظرفیتهای شرکتهای کوچکتر استارتآپی در مجموعههای خود استفاده کنند. در این راستا با خرید شرکتهای کوچک با هزینه کمتر، نوآوری را به شرکت خود منتقل میکنند. در ایران نیز بعد از تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، اکوسیستم نوآوری شکل گرفت و ادبیات حوزه دانش بنیان خیلی جدی پیگیری شد به طوری که در حال حاضر 5700 شرکت دانش بنیان و 10 هزار شرکت فناور مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و 60 تا 70 هزار استارت آپ داریم که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند.
منبع: ایسنا
5- طرح “پایش آنلاین اطلاعات کشور” اجرا می شود.
علیرضا هاشمی گلپایگانی استاد دانشگاه امیرکبیر معتقد است جای خالی بانک اطلاعاتی در کشور احساس میشد، چون راهاندازی چنین بانکی فرصت خوبی را در اختیار استارتاپ ها و شرکتهای دانش بنیان و محققان قرار میدهد تا بتوانند بر مبنای اطلاعات واقعی مسائل و مشکلات را شناسایی کرده و بر طبق آنها خدماتی را که منجر به حل مشکلات میشود طراحی و عملیاتی کرده و در اختیار مردم و دولتمردان و تصمیم گیران کشور قرار دهند.
هاشمی گفت: امروزه دادهها در دنیا با عنوان «نفت جدید» شناخته میشود و چنانچه در دسترس محققان، پژوهشگران و کسب و کارها قرار گیرد، میتوان آنها را فرآوری کرده و به خدمات و اطلاعات قابل بهرهبرداری تبدیل و مصرف کرد، چرا که دادهها میتوانند مبنای تصمیم گیریها شده و منجر به بهبود اوضاع کشور شوند.
منبع: اکوموتیو
6- ورود فعالان دانش بنیان انرژی به بورس
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از ارائه اوراق صرفه جویی انرژی در بورس، در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در حال حاضر نیز شرکت های دانش بنیان ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در تابلوی بورس دارند و ۱۳ صندوق خصوصی نیز جسورانه در بورس حضور یافتهاند.
سورنا ستاری امروز در مراسم آنلاین رونمایی از بازار تامین مالی جمعی و شاخص صکوک فرابورس ایران، با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای شکل گیری اکوسیستم نوآوری در ۷ سال گذشته، اظهار کرد: در این اکوسیستم دانشگاهها به عنوان تامین کننده منابع نیروی انسانی دیده شده است و امروزه شاهدیم که در اکوسیستم نوآوری کشور علاوه بر مراکز نوآوری، ۵۰ پارک علم و فناوری و ۱۵۰ شتاب دهنده بخش خصوصی و ۶هزار استارت آپ فعال هستند.
منبع: اکوموتیو

یاشار ظروفی مدیر محتوا